Een mazzeltje.

Het begon met een missende deurklink: wij hebben op school een voetbalveldje met drie hekjes, zodat in het weekend en na schooltijd het veldje voor iedereen toegankelijk is. Helaas denkt de jeugd van Kockengen e.o. dat je ook minstens dóór zo’n hekje moet kunnen. Dus vrijwel iedere week is er weer iets kapot: de scharnieren, het slotje, de deurklink en zelfs de doelpalen worden eruit getrokken. Wat er te slopen valt, wordt ook gesloopt. Een duur grapje, want de school is verantwoordelijk voor de kosten bij reparatie.

Nu is er aan de kant van het schoolplein al een tijdje geen klink meer. De kinderen klimmen over het hekje heen. Geen wenselijke situatie. Ik zag dat ik met een brede schroevendraaier de deurklink kan nabootsen, dus dat doe ik nu al een tijdje. Helaas heeft deze brede schroevendraaier een behoorlijk lang handvat, dus ik loop met een onhandig ding op zak. Of ik leg hem in het schuurtje, maar dat is weer niet handig.

Dus ik zocht naar een tijdelijke en goedkope oplossing en besloot naar de kringloopwinkel te gaan voor een tweedehands deurklink. Helaas was er geen deurklink voorradig, maar nu ik er toch was, kon ik wel even rondsnuffelen.

En toen kwam ik dit juweeltje tegen! Op accu! Ik werd er blij van, en helemaal toen ik de prijs zag: nog geen 7 euro! Waar ik het over heb? Een buxusschaar op accu voor het verplichte haagje in de voortuin. Het haagje is dan wel geen buxus, maar dat weet die schaar niet. Ik heb ‘m even uitgeprobeerd en hij werkt als een tierelier! Zo fijn! Als ik de haag moest snoeien, was ik eerst in de weer met drie verlengsnoeren. Tijdens het snoeien lette ik er angstvallig op dat ik niet door het snoer zou gaan. Dus ik gooide het verlengsnoer over mijn schouder, of rond mijn nek, allemaal heel onhandig.

Maar dat is nu verleden tijd. Wat jammer dat de haag net gesnoeid is, anders had ik mijn nieuwe speeltje even goed kunnen uitproberen. Gelukkig groeit deze heg als kool. Dat was voorheen heel vervelend, maar nu mag hij dat. 🙂

Snoer versus accu… ik weet het wel!

5 gedachten over “Een mazzeltje.

  1. Haha wat leuk gedaan zo inderdaad. Ik zou het ook wel weten al moet je er wel voor zorgen dat je accu’tje altijd opgeladen is anders moet je nog teruggrijpen naar de snoerversie 🙂 .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.